Külföldi Nyelvtanulási Program

Iskolánk a Külföldi Nyelvtanulási Program keretében 8 csoport utazására pályázik angol nyelvterületre:

1. csoport  2020.06.28-07.11. Edinburgh (Nagy-Britannia)
2. csoport 2020.06.28-07.11. Bury St. Edmunds (Nagy-Britannia)
3. csoport 2020.06.28-07.11. Huddersfield (Nagy-Britannia)
4. csoport 2020.06.28-07.11. Dublin (Írország)
5. csoport 2020.06.28-07.11. Torquay (Nagy-Britannia)
6. csoport 2020.07.05-07.19. York (Nagy-Britannia)
7. csoport 2020.08.02-08.16. Cork (Írország)
8. csoport 2020.08.02-08.15. Galway (Írország)
A pályázat menetével kapcsolatos szülői teendőket az alábbiakban foglaltuk össze:

A tanulónak és törvényes képviselőjének két feladata lesz a pályázati eljárás során:

1) A tanuló regisztrálása a pályázati felületen
A pályázati felület pár napon belül megnyílik, s ekkor minden tanulónak regisztrálnia kell magát az online pályázati felületen (https://www.knyp.hu/hu/palyazom). A tanulói regisztráció megkezdéséhez a regisztráló személy nevét, e-mail címét és a kommunikáció elsődleges nyelvét (magyar) kell megadni. A rendszer e-mailben regisztrációs linket küld, melyre kattintva lehet tovább haladni a tanulói regisztráció folyamatában. Ezek után meg kell adni a tanuló oktatási azonosítóját (7-tel kezdődő, a diákigazolványon is szereplő szám), a nevét/születési nevét, a születése időpontját és anyja lánykori nevét. A sikeres adategyeztetést követően nyilatkozni kell a tantervi keretek közt tanult nyelvekről, a tanulmányút idején várható nyelvi szintjéről, gondviselő(k)ről és az esetleges speciális étkezési igényekről. Végül a regisztráló személy a regisztrációs oldalon szereplő adatok valódiságáról nyilatkozik, és a mentés gombbal lezárja az adott tanuló regisztrációját. Az adategyeztetés lezárása után az adatok már nem módosíthatók.

Csak azokat a tanulókat tudjuk felvenni az iskola csoportos pályázatába, akik regisztráltak és lezárták az adategyeztetést. Kérjük tehát, hogy ezt majd minél előbb tegyék meg.

 

2) Szülői hozzájárulási és felelősségvállalási nyilatkozat aláírása

Miután az iskola sikeresen felvette a tanulót a pályázatába, a rendszer generálja számunkra a SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSI ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZATOT, melyet mi (az iskola) tudunk letölteni, s Önökkel aláíratni.

Hozzájárulási nyilatkozatot kiskorú tanuló esetében kell tenni, mivel a kiskorú tanuló korlátozottan cselekvőképes, a programban való részvételéhez, illetve a program célországaiban történő egyéni/csoportos tanulmányúton való részvételéhez a szülő(k)nek/gondviselő(k)nek hozzá kell járulnia. (Nagykorú tanuló esetében erről nem szükséges nyilatkozni, mert a nagykorú tanuló saját döntése alapján vesz részt a programban, és utazik ki célországi nyelvi képzésre.)

Felelősségvállalási nyilatkozatot minden tanuló szülőjének/gondviselőjének kell tenni, mivel a tanulók magas összegű állami támogatásban részesülnek. A támogatás teljes összege visszakövetelendő amennyiben a tanuló neki felróható okból nem vesz részt a külföldi nyelvi képzésben, arról nem szerez részvételi igazolást, illetve a támogatás felhasználásáról nem készít szakmai beszámolót. A tanulók helyett minden esetben (a tanuló életkorától függetlenül) a szülő(k)/gondviselő(k) vállalnak pénzügyi felelősséget és visszafizetési kötelezettséget a támogatás teljes összegére.

 

Ezen nyilatkozatok aláírására a következő szabályok vonatkoznak:

  • mindkét szülőnek alá kell írnia (elvált szülők esetében a törvényes képviselőnek – a szülői felügyeletet gyakorlónak – a gyermek elhelyezéséről szóló jogerős bírói ítéletet bemutatva)
  • az aláírásra az iskola által kijelölt ügyintéző előtt kell sor kerülnie

Amint a pályázati folyamatban ehhez a lépéshez érünk (remélhetőleg minél előbb), meg fogunk adni több időpontot, amikor a nyilatkozatot alá lehet írni.

A nyilatkozatok mintái elérhetők a https://www.knyp.hu/hu/intezmenyi-palyazat/csoportos-nyelviskolai-palyazat oldalán.

Nagyon fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül MINDENKI leadja az aláírt nyilatkozatot, mert csak ezek birtokában tudjuk a tanulókat a csoportokhoz rendelni, s a pályázatot véglegesíteni.

 

Sikeres pályázat esetén az iskola és Önök is megkapják a Támogatói okiratot. Ezek után tudunk hozzákezdeni az utazás megszervezéséhez. Mivel a nagy létszám miatt az iskola közbeszerzési eljárást köteles kiírni, az utazás részleteiről csak április után tudunk információt adni. Addig is érdemes azonban ellenőrizni, hogy a tanuló úti okmánya érvényes-e. (Bár Nagy Britannia már nem tartozik az Európai Unióhoz, az év végéig még a beutazáshoz elegendő a személyi igazolvány.)

Kérdés esetén nyugodtan forduljanak az angol munkaközösség vezetőjéhez:

Kornyilovné dr. Máté Anita (mate.anita@szmg.hu)2020 KNYP Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s