Beszámoló az Agatha Christie versenyről

Az angol munkaközösség által szervezett játékos vetélkedőre minden év áprilisában kerül sor. A téma évről évre más és más. Idén a detektívregények királynőjét, Agatha Christie-t választottuk.

Már az első félévben belekóstoltunk az életműbe. Egy plakátverseny során volt lehetőség valamely Agatha Christie műhez illusztrációt készíteni. Sok pályamű érkezett, melyeket kiállítottunk, és közönségszavazat döntötte el, hogy kik voltak a legleleményesebb.

A tavaszi vetélkedő a szokásostól eltérő volt, hiszen nem egy teremben ülve kellett megoldani a feladatokat, hanem az egész iskolát bejárva, 10 állomáson áthaladva kellett megszerezni a pontokat.  Minden ponton tanárok álltak, segítettek a rejtvények megoldásában, és ellenőrizték a csoportok menetleveleit.  Három regényből kellett a diákoknak felkészülniük, ezekhez kapcsolódtak a különböző kérdések, melyeket a szabaduló szobák módszereivel igyekeztünk izgalmasabbá tenni. Kerettörténet is készült egy képzeletbeli tanárgyilkosságról. Aki minden állomáson sikeresen átjutott, találkozhatott a tettessel.

Tudjuk, mindenkit izgat, hogy ki volt a tettes. Ezt itt nem áruljuk el. Aki tudni szeretné, érdeklődjön a résztvevőktől. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s